In onzekere tijden sparen

19/08/11, Spaarrente, Sparen, Sparen of beleggen, Zekerheid

De economie lijkt vooralsnog niet te willen opkrabbelen. De kredietcrisis, de schuldencrisis en nu de eurocrisis hebben een negatieve invloed op de financiele markten. De beurzen maken op dit moment hectische tijden mee. De AEX is sinds begin 2011 gezakt met 20% (van 335 naar 270).
De spaarrente is daarentegen vrij stabiel gebleven. Sinds begin 2011 is de spaarrente opgeklommen naar 2,70%.

Veel beleggers en beleggingsfondsen hebben de afgelopen tijd de overstap gemaakt van beleggen naar sparen. Een slime keuze. Weliswaar is het verschil van de spaarrente met de inflatie marginaal, deze is namelijk 2,60%, maar u bent wel zeker van een vast rendement. Daarom lijkt het verstandig om de komende tijd uw vermogen vooral in te zetten voor sparen.

Voor de spaarrente wordt voorspeld dat deze gestaag stijgt naar een niveau van 3,00%, gelijk met de stijging van de inflatie. Afhankelijk van de economische voorspellingen kunt u op enig moment uw investeringen weer uitbreiden naar beleggen. In de tussentijd kunt u uw spaargeld bij diverse internetspaarrekeningen kwijt tegen een interessante rente van 2,70%. Zie het overzicht hierboven voor een actueel overzicht van de hoogste rente bij internetsparen.

Internetsparen geen spaardersgarantie

12/04/11, Internetsparen, Zekerheid

Hoogleraard Arnold stelt voor om internetsparen niet meer onder het depositogarantiestelsel te laten vallen. Volgens hem ondermijnen internetspaarbanken de relatie tussen de consument en de banken en leveren zij extra risico op voor de Nederlandse schatkist. De Nederlandse overheid zou er goed aan doen om internetsparen buiten de depositogarantie te houden.

Bij internetsparen wordt gespaard via internet, vaak is de bank ergens anders gevestigd dan waar de spaarders zich bevinden. Dee betreffende bank heeft een beperkte relatie met de consument en de betreffende lokale gemeenschap. Het spaargeld dat wordt ontrokken aan de lokale gemeenschap vloeit doorgaans niet terug naar diezelfde gemeenschap. Hierdoor neemt de kredietverlening voor het lokale bedrijfsleven en voor consumenten (hypotheken) af. ING Direct en Icesave investeerden hun internetspaargeld grotendeels in obligaties en niet in de samenleving.
Verder is internetsparen onrechtvaardig en leidt tot extra risico’s voor de Nederlandse schatkist. Internetspaarbanken die internationaal opereren met bijkantoren, belasten hun binnenlandse depositogarantiestelsel met buitenlandse spaarders. RaboDirect werft op dit moment bijvoorbeeld spaarders in Ierland en BelgiĆ«. Terwijl de Nederlandse overheid dit moet garanderen.

Het voorstel komt erop neer dat als banken profiteren van de Nederlandse spaardersgarantie (de depositogarantieregeling), zij niet het ingebrachte spaargeld elders moeten investeren of spaarders in het buitenland moeten werven. De traditionele grootbanken gaan steeds meer aan internetsparen doen, terwijl juist zij belangrijk zijn voor de relatie met de consument en kredietverlening aan consumenten en bedrijfsleven.

Interessant: overheidsgarantie spaargeld

Voorwaarden internetsparen

11/11/10, Algemeen, Voorwaarden, Zekerheid

Vind hier alle informatie over het openen van een internet spaarrekening. Wat is de rente internetsparen en bij welke bank krijgt u de hoogste spaarrente? Wij weten het! Bij Leaseplan bank internetsparen krijgt u per 1 juli 2010 een spaarrente van maar liefst 2,58%. De rente op internetsparen begint dus weer langzaam te klimmen. Waar de rente hoogste is, dat vindt u in onderstaand overzicht. Of het nou om sparen bij de ING Bank gaat, op hun zogenaamde Toprekening, of internetbonussparen rabobank en rente rabobank sparen. Maar ook nibc direct internetspaarrekening en ING banksparen. Kies hier de internetspaarrekening die het beste bij uw situatie past.

Sparen 1 juli 2010

Bekijk hier het actuele overzicht van hoge rente bij sparen via internet, namelijk de top 3 hoogste internetspaarrentes.
2,58% –
2,30% –
2,25% –

De hoogste spaarrente laten wij hierboven zien. Vind de beste spaarrente op internetsparen en check hier de actuele rentetarieven sparen van de grote banken. Welke internetspaarrekening hoogste rente biedt kunt u zo gemakkelijk en direct zien.