Beste spaarrente

24/01/12, Spaarrekening, Sparen, Vergelijk internetsparen

Zoekt u de beste spaarrente? U vindt hier een overzicht van de Nederlandse spaarrekeningen met de hoogste rente. U kunt bij zeker vijf banken een rente van tenminste 3,00% ontvangen. De Bank of Scotland, de Leaseplan Bank, de Westland Utrecht Bank, de Centraal Beheer Bank en NIBC Direct geven allen een prima rente. Kijk in het overzicht bovenaan deze pagina voor de exacte rentes.

Het werd trouwens weer eens tijd dat u een hogere vergoeding voor uw geld kreeg. Sinds 2009 zijn de rentes op sparen flink gezakt, tot zelf 2,00%. Maar sinds eind 2011 geeft een aantal banken eindelijk weer eens een redelijke vergoeding. Het loont zeker om uw spaargeld te storten op een spaarrekening met een hoge rente. Als u uw geld laat staan bij een spaarrekening van uw grote huisbank, dan is de kans groot dat u daar slechts 2,10% krijgt. Een verschil van 1,00%. Dat tikt in de loop der jaren toch aan. Vergelijk daarom nu alle banken en open online een spaarrekening met een hoge rentevergoeding.

Sparen het gunstigst via internet

04/09/11, Internetsparen, Spaartips, Vergelijk internetsparen

De grote banken zoals de ING Bank, Rabobank en ABN Amro stellen hun spaarrekeningen alleen open voor klanten die ook een betaalrekening openen. U kunt hier dus niet enkel via internet voor een spaarrekening terecht. Dit kan wel bij andere en kleinere banken, zoals MoneYou en NIBC Direct. En ook bij buitenlandse banken zoals de BankScotland. Zij concentreren zich vaak juist alleen op spaarproducten en leveren geen betaaldiensten. Deze banken werken uitsluitend via internet en kunnen dus aanzienlijk goedkoper werken. En dit merkt u in de rente!
De afgelopen jaren is het aantal niet-internetspaarrekeningen flink afgenomen. Eigenlijk zijn de meeste spaarrekeningen nu via internet beschikbaar. Daarmee is internetsparen gemeengoed geworden. Er wordt ruimschoots gebruik van gemaakt door de spaarzame consument. Op dit moment is al meer dan de helft van al het Nederlandse spaargeld geplaatst op een internetspaarrekening.

Beste internetspaarrekening

13/06/11, Internetsparen, Spaarrekening, Vergelijk internetsparen

De spaarrente stijgt weer licht de afgelopen maanden door de recente verhogingen van de ECB-rente. U krijgt nog steeds de hoogste rente via internetsparen. Waar kunt u het beste uw geld sparen? Op dit moment zijn er meerdere banken die een rente vanaf 2,60% op jaarbasis geven. De Bank of Scotland heeft op dit moment de beste spaarrekening met een rente van 2,75% per jaar. Hier verdient uw spaargeld het meeste rendement!

Lees meer informatie over sparen op deze website.

Interessant: hoogste rente