Waarom sparen we?

04/12/12, Algemeen, Internetsparen, Spaartips, Sparen of beleggen, Sparen voor pensioen, Vakantiegeld

Hieronder behandelen wij een aantal interessante vragen over sparen.

Waarom wordt er gespaard? Uit onderzoek blijkt dat de grote meerderheid, 80 procent, van de Nederlanders zonder specifiek doel spaart. In algemene zin wordt gespaard voor een appeltje voor de dorst, dat wil zeggen als buffer voor onvoorziene uitgaven. Vaak wordt gedacht dat mensen voor een specifiek doel sparen, zoals een vakantie of een auto. Maar het blijkt dat slechts een klein deel van de spaarders dit doet. Met name jongeren kunnen nog wel voor een specifiek doel op korte termijn sparen. Maar de gemiddelde Nederlander is hier minder voor te porren.

Hoeveel wordt er gespaard? Mannen zijn pas tevreden als zij euro 50.000 als vermogen hebben gespaard. Vrouwen zijn eerder tevreden, zij hebben aan euro 10.000 genoeg als buffer. En hoeveel wordt er dan feitelijk gespaard? Een gemiddeld Nederlands gezin heeft euro 17.000 aan spaartegoed. Dat lijkt dus prima te passen tussen de gemiddelde wens van de man en de vrouw.

Hoe kan het beste worden gespaard? We hebben het al vaker gezegd, maar er zijn er meer die het zeggen; met sparen alleen redt u het tegenwoordig niet meer qua rendement. De inflatie is hoger dan de spaarrente en de spaardersbelasting (vermogensrendementsheffing). Spreid daarom uw vermogen over andere categorieen. En kies voor het deel dat u wilt sparen, voor een bank met een hoge rente. Er zijn genoeg degelijke banken die een hoge rente bieden, zoals de Westland Utrecht Bank. Bekijk ons overzicht van internetsparen met een hoge rente.

Vakantiegeld sparen

20/05/11, Vakantiegeld

Veel Nederlanders krijgen een dezer dagen het vakantiegeld gestort. Uit een enquete van ING Bank blijkt dat 40% van de Nederlanders dit geld ook direct aanwendt om een vakantie te boeken. Maar zeker 20% van de consumenten plaats het vakantiegeld op een spaarrekening. Sparen met uw vakantiegeld is verstandig, zo heeft u een buffer voor onverwachte omstandigheden en bouwt u vermogen op. Kijk verder op deze website voor spaarrekeningen met de hoogste spaarrente.

Internetspaarrekeningen

Doorgaans biedt internetsparen de hoogste rente, omdat de bank u hiermee tegen de laagste kosten een spaarrekening kan aanbieden. Banken met een goede spaarrente zijn Moneyou, Westland Utrecht Bank en de Bank of Scotland met 2,60% rente. Bij Centraal Beheer Achmea en NIBC Direct krijgt u 2,50% rente. Bent u bereid om voorwaarden te accepteren zoals een minimale inleg? Dan is Reaal Sparen wellicht wat voor u, ook daar krijgt u 2,60% spaarrente bij een minimale inleg van euro 10.000.

Vakantiegeld op spaarrekening

11/11/10, Algemeen, Vakantiegeld

Wat is de bestemming van het vakantiegeld? AEGON Bank heeft in mei een poll gedaan onder ruim 200.000 klanten. Wat is het resultaat? Van de reacties kiest 40,4% voor sparen als favoriete bestemming. Mensen willen hun vakantiegeld dus laten groeien. Dit kan via AEGON Bank. AEGON Eigen stijl Sparen is een unieke online spaarrekening met met minimaal 4% en maximaal 5% rente!

Open nu een spaarrekening! Sparen? 4,00%-5,00% rente

Overigens wordt de hoogste spaarrente op dit moment nog steeds gegeven door MoneYou. Zij geven een spaarrente van 4,25% per jaar zonder beperkende voorwaarden.