Beste spaarrente

24/01/12, Spaarrekening, Sparen, Vergelijk internetsparen

Zoekt u de beste spaarrente? U vindt hier een overzicht van de Nederlandse spaarrekeningen met de hoogste rente. U kunt bij zeker vijf banken een rente van tenminste 3,00% ontvangen. De Bank of Scotland, de Leaseplan Bank, de Westland Utrecht Bank, de Centraal Beheer Bank en NIBC Direct geven allen een prima rente. Kijk in het overzicht bovenaan deze pagina voor de exacte rentes.

Het werd trouwens weer eens tijd dat u een hogere vergoeding voor uw geld kreeg. Sinds 2009 zijn de rentes op sparen flink gezakt, tot zelf 2,00%. Maar sinds eind 2011 geeft een aantal banken eindelijk weer eens een redelijke vergoeding. Het loont zeker om uw spaargeld te storten op een spaarrekening met een hoge rente. Als u uw geld laat staan bij een spaarrekening van uw grote huisbank, dan is de kans groot dat u daar slechts 2,10% krijgt. Een verschil van 1,00%. Dat tikt in de loop der jaren toch aan. Vergelijk daarom nu alle banken en open online een spaarrekening met een hoge rentevergoeding.

Spaarrentes omhoog

09/10/11, Spaarrente, Spaartips, Sparen

Internetsparen met een hoge renteVeel banken hebben recent de spaarrente op hun spaarrekening verhoogd. U kan nu bij meerdere banken een rente van 2,90% op jaarbasis krijgen. Dat is lang niet slecht, nog maar een half jaar geleden kreeg u slechts 2,50%. De top 4 bestaat uit OHRA Bank (verzekeraar Delta Lloyd Groep), Westland Utrecht Bank (FGH bank, dat weer onderdeel is van Rabobank), Centraal Beheer (verzekeraar Achmea) en Leaseplan Bank (autoleasebedrijf Leaseplan). Verder bieden NIBC direct (kleine zelfstandige Nederlandse bank) en Bank of Scotland (Engelse bank) een rente van 2,85%. Keuze genoeg lijkt ons om uw spaargeld ergens te storten.

Let erop dat u uw spaargeld bij meedere banken plaatst, dan weet u zeker dat u bij faillisement en gelijksoortige ontwikkelingen uw geld terugkrijgt van de overheid.

OHRA Bank nieuwkomer op spaarmarkt

06/09/11, Hoogste rente, Spaarrekening, Sparen

De OHRA Bank is een opvallende nieuwkomer op de Nederlandse spaarmarkt. Zij bieden direct de hoogste rente op internetsparen van 2,90% op jaarbasis. Dit is een stuk hoger dan de andere spaarbanken in onze top 5. OHRA is onderdeel van Delta Lloyd, ook de Delta Lloyd Bank biedt deze hoge rente. Hiermee lijkt de weg open gaan naar toch iets hogere spaarrentes tegen het einde van 2011, zoals eerder voorspeld.

Kijk bij de OHRA Internetspaarrekening voor meer informatie.