Spaarrentes 2016

27/12/15, Hoogste rente, Internetsparen, Spaarrente

De vooruitzichten van de spaarrentes in 2016 zijn neutraal. Het komt erop neer dat deze gelijk zullen blijven aan 2015. De Europese Centrale Bank (ECB) houdt haar rentes laag om de economie aan te wakkeren, en daarmee blijven ook de rentevergoedingen die banken geven aan consumenten, laag. Naar verwachting zullen de rentes op sparen zonder voorwaarden rond de 1,00% – 1,20% blijven.

Waar kunt u het beste sparen in 2016? Wat zijn de beste spaarrekeningen voor 2016? De volgende drie banken hebben het afgelopen jaar de hoogste spaarrentes voldaan; Knab, Nationale Nederlanden en Zwitserleven.

Spaarrentes omhoog

09/10/11, Spaarrente, Spaartips, Sparen

Internetsparen met een hoge renteVeel banken hebben recent de spaarrente op hun spaarrekening verhoogd. U kan nu bij meerdere banken een rente van 2,90% op jaarbasis krijgen. Dat is lang niet slecht, nog maar een half jaar geleden kreeg u slechts 2,50%. De top 4 bestaat uit OHRA Bank (verzekeraar Delta Lloyd Groep), Westland Utrecht Bank (FGH bank, dat weer onderdeel is van Rabobank), Centraal Beheer (verzekeraar Achmea) en Leaseplan Bank (autoleasebedrijf Leaseplan). Verder bieden NIBC direct (kleine zelfstandige Nederlandse bank) en Bank of Scotland (Engelse bank) een rente van 2,85%. Keuze genoeg lijkt ons om uw spaargeld ergens te storten.

Let erop dat u uw spaargeld bij meedere banken plaatst, dan weet u zeker dat u bij faillisement en gelijksoortige ontwikkelingen uw geld terugkrijgt van de overheid.

In onzekere tijden sparen

19/08/11, Spaarrente, Sparen, Sparen of beleggen, Zekerheid

De economie lijkt vooralsnog niet te willen opkrabbelen. De kredietcrisis, de schuldencrisis en nu de eurocrisis hebben een negatieve invloed op de financiele markten. De beurzen maken op dit moment hectische tijden mee. De AEX is sinds begin 2011 gezakt met 20% (van 335 naar 270).
De spaarrente is daarentegen vrij stabiel gebleven. Sinds begin 2011 is de spaarrente opgeklommen naar 2,70%.

Veel beleggers en beleggingsfondsen hebben de afgelopen tijd de overstap gemaakt van beleggen naar sparen. Een slime keuze. Weliswaar is het verschil van de spaarrente met de inflatie marginaal, deze is namelijk 2,60%, maar u bent wel zeker van een vast rendement. Daarom lijkt het verstandig om de komende tijd uw vermogen vooral in te zetten voor sparen.

Voor de spaarrente wordt voorspeld dat deze gestaag stijgt naar een niveau van 3,00%, gelijk met de stijging van de inflatie. Afhankelijk van de economische voorspellingen kunt u op enig moment uw investeringen weer uitbreiden naar beleggen. In de tussentijd kunt u uw spaargeld bij diverse internetspaarrekeningen kwijt tegen een interessante rente van 2,70%. Zie het overzicht hierboven voor een actueel overzicht van de hoogste rente bij internetsparen.