Alleen nog via internet sparen

27/12/12, Hoogste rente, Internetsparen, Spaarrekening

Bij steeds meer banken vindt gestaag de omslag plaats; producten en diensten die uitsluitend via internet beschikbaar zijn. Bij veel banken kunt u alleen sparen via een zogenaamde internetspaarrekening. Alle contact gaat dan via internet.

Zo ook Robeco. Deze vermogensbeheerder heeft het vandaag de dag moeilijk. En hun moeder Rabobank wil ze graag zo snel mogelijk kwijt. En daarom doet Robeco er alles aan om de kosten te verlagen, en het rendement per klant te verhogen. Vanaf 4 januari 2013 biedt Robeco alleen nog sparen aan via internet. En ook de andere diensten, zoals beleggen, gaan enkel nog via internet.

Wij begrijpen wel dat veel banken deze slag maken. En wij zien niet zo de toegevoegde waarde van allerlei dienstverlening. Al sinds de grote slag in 2008, toen wij onze website Internetsparen begonnen, is gebleken dat internetspaarrekeningen de beste prijskwaliteitsverhouding bieden. U krijgt hier simpelweg de hoogste spaarrente.

Kijk bij ons overzicht van internetspaarrekeningen met de hoogste rente.

Beste spaarrente

24/01/12, Spaarrekening, Sparen, Vergelijk internetsparen

Zoekt u de beste spaarrente? U vindt hier een overzicht van de Nederlandse spaarrekeningen met de hoogste rente. U kunt bij zeker vijf banken een rente van tenminste 3,00% ontvangen. De Bank of Scotland, de Leaseplan Bank, de Westland Utrecht Bank, de Centraal Beheer Bank en NIBC Direct geven allen een prima rente. Kijk in het overzicht bovenaan deze pagina voor de exacte rentes.

Het werd trouwens weer eens tijd dat u een hogere vergoeding voor uw geld kreeg. Sinds 2009 zijn de rentes op sparen flink gezakt, tot zelf 2,00%. Maar sinds eind 2011 geeft een aantal banken eindelijk weer eens een redelijke vergoeding. Het loont zeker om uw spaargeld te storten op een spaarrekening met een hoge rente. Als u uw geld laat staan bij een spaarrekening van uw grote huisbank, dan is de kans groot dat u daar slechts 2,10% krijgt. Een verschil van 1,00%. Dat tikt in de loop der jaren toch aan. Vergelijk daarom nu alle banken en open online een spaarrekening met een hoge rentevergoeding.

Welke spaarrekening is de beste?

28/12/11, Spaarrekening

Wilt u weten welke spaarrekening de beste is? Allereerst is belangrijk om te bepalen welke spaarvorm het beste bij u past. Er zijn verschillen vormen van spaarrekeningen. De hoofdvormen zijn sparen zonder voorwaarden en sparen met voorwaarden.

Sparen zonder voorwaarden

Bij sparen zonder voorwaarden heeft u – zoals in de naam ligt besloten – geen voorwaarden. Het tegoed is vrij opneembaar, u kunt ongelimiteerd spaargeld inleggen en het genoemde rentetarief geldt voor onbepaalde tijd en over het gehele saldo. Deze vorm van sparen wordt het meest gebruikt. Niet voor niets, want hierbij heeft u maximale flexibiliteit en er zijn geen verborgen kosten of iets dergelijks. Wel loopt u wat extra rente mist die u bij sparen met voorwaarden zou kunnen krijgen. De vraag is echter of deze extra rente opweegt tegen de nadelen van sparen met voorwaarden.

Sparen met voorwaarden

Diverse banken bieden uiteenlopende spaarproducten aan, waarvoor wel allerlei voorwaarden van toepassing zijn. U krijgt een iets hogere rente, maar dan zijn er wel inleg- of opnamekosten van toepassing. Of u krijgt een extra rente als u uw geld voor langere termijn laat staan. Kortom, in ruil voor enkele beperkingen, die er doorgaans op neerkomen dat u uw geld langer vast moet zetten, krijgt u een iets hogere rente.

Oordeel

In algemene zin zijn wij voorstander van sparen zonder voorwaarden. Zo kunt u te allen tijde beschikken over uw geld. De spaarrente is prima, en het verschil in rente met sparen met voorwaarden is relatief klein. Met de gestaag stijgende spaarrente kunt u zo uw spaargeld telkens op die spaarrekening zetten die de hoogste spaarrente biedt. Zie op deze website een overzicht van spaarrekeningen met de hoogste spaarrente. Voorziet u dat u uw spaargeld voor langere tijd kan missen? Kies dan voor een termijndeposito van bijvoorbeeld een jaar. U krijgt dan een fors hogere rente, maar de voorwaarden zijn dan volstrekt helder.