Spaarrentes 2016

27/12/15, Hoogste rente, Internetsparen, Spaarrente

De vooruitzichten van de spaarrentes in 2016 zijn neutraal. Het komt erop neer dat deze gelijk zullen blijven aan 2015. De Europese Centrale Bank (ECB) houdt haar rentes laag om de economie aan te wakkeren, en daarmee blijven ook de rentevergoedingen die banken geven aan consumenten, laag. Naar verwachting zullen de rentes op sparen zonder voorwaarden rond de 1,00% – 1,20% blijven.

Waar kunt u het beste sparen in 2016? Wat zijn de beste spaarrekeningen voor 2016? De volgende drie banken hebben het afgelopen jaar de hoogste spaarrentes voldaan; Knab, Nationale Nederlanden en Zwitserleven.

Spaarrente op aan belasting

15/03/13, Hoogste rente, Internetsparen, Spaartips, Sparen of beleggen

Wist u dat u als spaarder op dit moment bijna niets overhoudt aan spaarrente? De rijksoverheid gaat ervan uit dat u op uw spaartegoed een normatief rendement van 4 procent maakt, waarover 30 procent belasting wordt geheven. U betaalt daarmee 1,2% over uw vermogen, de zogenaamde vermogensrendementsheffing.

Maar de werkelijkheid is de laatste twee jaar anders dan de rijksoverheid denkt. U ontvangt helemaal geen spaarrente van 4%! Spaarders mogen vandaag de dag tevreden zijn met een rente van 2%. In dit geval behoudt u slechts 0,8% rente. Hiermee gaat dus 60% van uw renteinkomsten op aan belasting. In onderstaand artikel wordt zelfs gesteld dat 80% van de rente opgaat naar de belasting!

Wat kunt u doen om uw rendement te verhogen? We hebben het al vaker behandeld; kijk ook eens naar alternatieve beleggingsvormen zoals spaardeposito’s, beleggingsfondsen en aandelen.

Alleen nog via internet sparen

27/12/12, Hoogste rente, Internetsparen, Spaarrekening

Bij steeds meer banken vindt gestaag de omslag plaats; producten en diensten die uitsluitend via internet beschikbaar zijn. Bij veel banken kunt u alleen sparen via een zogenaamde internetspaarrekening. Alle contact gaat dan via internet.

Zo ook Robeco. Deze vermogensbeheerder heeft het vandaag de dag moeilijk. En hun moeder Rabobank wil ze graag zo snel mogelijk kwijt. En daarom doet Robeco er alles aan om de kosten te verlagen, en het rendement per klant te verhogen. Vanaf 4 januari 2013 biedt Robeco alleen nog sparen aan via internet. En ook de andere diensten, zoals beleggen, gaan enkel nog via internet.

Wij begrijpen wel dat veel banken deze slag maken. En wij zien niet zo de toegevoegde waarde van allerlei dienstverlening. Al sinds de grote slag in 2008, toen wij onze website Internetsparen begonnen, is gebleken dat internetspaarrekeningen de beste prijskwaliteitsverhouding bieden. U krijgt hier simpelweg de hoogste spaarrente.

Kijk bij ons overzicht van internetspaarrekeningen met de hoogste rente.