Nationale Nederlanden

25/01/13, Banken

U kunt internetsparen bij Nationale Nederlanden. Voorheen was dit de Westland Utrecht Bank, echter sinds medio 2013 is dit overgegaan in Nationale Nederlanden. Op deze internetspaarrekening wordt een relatief hoge variabele rente voldaan. Zo hoog, dat zij eind 2013 de award van beste spaarrekening van Geld.nl hebben gekregen. Uw spaargeld is vrij opneembaar, en er geldt geen minimale inleg.

SNS Bank

20/05/12, Banken

SNS Bank biedt sinds enige tijd een prima rente op haar spaarrekening. SNS is onderdeel van het SNS REAAL concern, voortkomend uit de Nutsspaarbank en Reaal, de verzekeraar van de vakbonden. SNS heeft staatssteun gekregen, maar biedt een concurrerende rente. Van oudsher werkt zij samen met ASN Bank.

Deze bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Meer weten? Kijk voor meer informatie bij SNS Bank.

Spaardeposito of klimsparen?

01/08/11, Banken, Hoogste rente, Internetsparen

Wat levert meer rente op, sparen met voorwaarden of een spaardeposito? De meeste consumenten denken dat een spaardeposito meer spaarrente geeft dan regulier sparen. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Bij sparen met voorwaarden, zoals klimsparen, kunt een hogere rente krijgen dan voor depositosparen.

Uit onderzoek blijkt dat uitgaande van een termijn van 5 jaar bij klimsparen de rente gemiddeld 4,36 procent per jaar bedraagt, terwijl de hoogste depositorente blijft steken op 4,10 procent per jaar.

Laat u daarom niet misleiden door korte vergelijkingsoverzichten van een website, maar kijk goed rond naar verschillende spaarbanken en websites die sparen vergelijken.

Interessant: reaal klimsparen, klimsparen, klimsparen reaal