In onzekere tijden sparen

19/08/11, Spaarrente, Sparen, Sparen of beleggen, Zekerheid

De economie lijkt vooralsnog niet te willen opkrabbelen. De kredietcrisis, de schuldencrisis en nu de eurocrisis hebben een negatieve invloed op de financiele markten. De beurzen maken op dit moment hectische tijden mee. De AEX is sinds begin 2011 gezakt met 20% (van 335 naar 270).
De spaarrente is daarentegen vrij stabiel gebleven. Sinds begin 2011 is de spaarrente opgeklommen naar 2,70%.

Veel beleggers en beleggingsfondsen hebben de afgelopen tijd de overstap gemaakt van beleggen naar sparen. Een slime keuze. Weliswaar is het verschil van de spaarrente met de inflatie marginaal, deze is namelijk 2,60%, maar u bent wel zeker van een vast rendement. Daarom lijkt het verstandig om de komende tijd uw vermogen vooral in te zetten voor sparen.

Voor de spaarrente wordt voorspeld dat deze gestaag stijgt naar een niveau van 3,00%, gelijk met de stijging van de inflatie. Afhankelijk van de economische voorspellingen kunt u op enig moment uw investeringen weer uitbreiden naar beleggen. In de tussentijd kunt u uw spaargeld bij diverse internetspaarrekeningen kwijt tegen een interessante rente van 2,70%. Zie het overzicht hierboven voor een actueel overzicht van de hoogste rente bij internetsparen.